петък, 7 март 2014 г.

Салата от артишок

Необходими Продукти

Рецепта за Салата от артишокартишок - 4 бр.
лимони - 2 бр., на сок
сол - 1 ч.л.
черен пипер - на вкус
магданоз - 2 с.л.
джоджен - 2 с.л.

Приготвяне на Салата от артишок

Артишокът се почиства, като се отстраняват външните части и мъхестата сърцевина. Подрязват се връхчетата на стъблата. Накисват се в студена вода с лимоновия сок.

Добавя се още лимонов сок и сол. Прибавят се зехтинът, пиперът, магданозът и джодженът. Артишокът се изцежда и се реди в подходяща чиния за сервиране. Залива се със соса и се разбърква добре.

0 коментара:

Публикуване на коментар