Домашен лимонов накип

Необходими Продукти

  • яйца - 6 бр.
  • захар - 125 гр.
  • лимон - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • захар - за поръсване
  • масло - 1 с.л.

Приготвяне на Домашен лимонов накип

В дълбока купа разбиваме много добре жълтъците със 125 г захар, докато побелеят. Прибавяме сока от лимона, брашното и разбитите в друг съд белтъци на твърд сняг.

Сместа разбъркваме внимателно с дървена лъжица отдолу нагоре, за да се запазят белтъците.

Мажем дълбока тавичка с масло и изсипваме сместа. Поръсваме обилно със захар.

Печем в умерена фурна на 180 градуса да карамелизиране на захарта, като не отваряме фурната по време на печенето.

Популярни публикации от този блог

Печен чийзкейк с маскарпоне и боровинки

Гьозлеме (гюзлеми)

Тортила сандвич с кайма, домати и айсберг