четвъртък, 24 декември 2015 г.

Запечен спанак с кашкавал - хем лесно, хем изумително вкусно

Запечен спанак с кашкавал - хем лесно, хем изумително вкусноИзмийте спанака (вместо пресен може да се използва и замразен) и го сложете във вряща подсолена вода да поври така само за три минути, а след това го отцедете. Междувременно направете сос Бешамел - в отделен съд разтопете маслото, добавете брашното и млякото. Подправете соса със сол, черен пипер и индийско орехче, и гответе около 5 минути при непрекъснато разбъркване, докато получите еднородна смес.

В съда за печене смесете спанака, Бешамела и добавете 200 грама настърган кашкавал (или сирене).По желание можете да добавите и малко пармезан.

Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути.

Насладете се на прекрасния вкус на това ястие с филийка препечен хляб и чаша бяло вино!

0 коментара:

Публикуване на коментар