четвъртък, 7 януари 2016 г.

Яйца със спанак

Яйца със спанак

5 яйца
250 г спанак
25 г кашкавал
1/2 глава кромид лук
100 мл краве масло
200 г натрошено сирене
1 ч. л. червен пипер
смлян черен пипер
сол
• Дребно нарязаният лук и спанакът, нарязан на ивички, се задушават до омекване в олиото с малко сол.
• Прибавя се сиренето.
• Сместа се разбърква и се разпределя на порции в чинии,като отгоре се поръсва с настъргания кашкавал.
• В тиганче с гнезда за яйца, намазани с олио, се пускат от ниско счупените яйца, като се внимава да не се разкъса жълтъкът, и се изпържват.
• Изваждат се с двурога вилица (чрез пробождане на белтъка) и се поставят върху спанака.
• Маслото се запържва с червения пипер и с него се поливат яйцата, които предварително са поръсени с черен пипер и сол. 

0 коментара:

Публикуване на коментар