неделя, 28 август 2016 г.

Гювечета с пилешко филе и сметана

Необходими продукти:
За 4 порции
4 бр пилешки филета
200 мл готварска сметана
100 гр топено сирене
4 с.л. галета
сол
черен пипер
зехтин
гъби по желание

Начин на приготвяне:
Гърдите се режат на хапки, поръсват се със сол и подправки. Запържват се за кратко в силно сгорещена мазнина. Прехвърлят се в гювечетата.
В същата мазнина се затопля сметана за готвене, като се овкусява със сол.
Подрежда се топено сирене в гювечетата, прибавя се сметаната и гъбите.
За хрупкава коричка се слага по 1 с.л. галета на всяко гювече.
Запичат се за около 20-30 минути на 180C.

Приятен апетит!

0 коментара:

Публикуване на коментар