неделя, 18 септември 2016 г.

Пица с кашкавал, сирене и домати #Пица

Неделя е!
А както по - хубаво от това да приготвиш за себе си и любимите ти хора нещо вкусно.


Ако искате  да опитате нещо страхотно и при това домашно направено.
Не казваме, че това е истинска италианска пица, но със сигурност ще си оближите пръстите.


Резултат с изображение за Пица с кашкавал, сирене и доматиНеобходими Съставки

    брашно - 2 ч.ч.
    олио - 2 с.л.
    яйца - 1 бр. малко
    сол - 1 щ.
    захар - 1 щ.
    олио - за намазване на тавата
    брашно - за поръсване на тавата
    вода - 2/3 ч.ч.
    мая - 1/4 кубче
    кашкавал - 140 г
    сирене - 50 г
    домати - 2 бр.пресни


Приготвяне

Настъргваме си кашкавала на ренде. Настъргваме и сиренето на ренде. Измиваме два домата и белим кората. Доматите след това ги нарязваме на малки парченца.

Единия разпределяме върху блата, а другия ще разстелем върху кашкавала. Пресяваме си брашното в купа. Правим си кладенче в брашното.

Стопляме водата малко и в нея слагаме захарта и 1/4 от мая кубче. Аз сложих кубче, защото според мен става по - добре, но ако желаете, можете да я замените със суха мая, която да прибавите към брашното.

След като шупне маята във водата, заедно със захарта я прибавяме към брашното. Хубаво разбъркваме водата с маята и захарта, за да се размие добре. Към брашното прибавяме 2 с.л олио, 1 малко яйце и солта.

Замесваме тесто. Набрашняваме си леко масата и го месим. След като го омесим, го покриваме с кухненска кърпа да втаса за 40 мин. 
Разточваме си тестото на кръгъл блат. Намазняваме си кръгла тава и я набрашняваме. Слагаме блата. Блатът е колкото диаметъра на тавата. Използвам тава с диаметър 27 см.

Разпределям 1 нарязан домат върху блата. Следва сиренето и накрая кашкавалът. После пак разпределям и другия домат. Печем на 180 градуса в загрята фурна.

След 4 - 5 мин. от изкарване на пицата режем на триъгълници. Получават се 8 триъгълника. Сервираме!




0 коментара:

Публикуване на коментар