събота, 15 октомври 2016 г.

Вегетариански кюфтенца от леща и гъби

Продукти:


1 к.ч. леща
1 морков
100 г печурки
1 глава лук
3 скилидки чесън
30 мл. олио
1 ч.л. чубрица
1 ч.л. червен пипер
1 ч.ч. галета
2 яйца
черен пипер
сол


Лещата се сварява до пълна готовност, след това се отцежда в гевгир. Докато тя се вари, лукът, морковът и скилидките чесън се нарязват на ситни кубчета, а старателно измитите печурки се режат на дребни парченца, заедно с пънчетата. Задушават се в олио, заедно с подправките, до пълно омекване на гъбите. След това се смесват с отцедената леща и в сместа се добавя суровото яйце и половината количество галета, докато се получи гъста и лепкава смес за кюфтета. С мокри ръце се оформят средни по размер кюфтенца, които се топят в разбито сурово яйце, а след това в останалата галета. Поставят се в тавичка, намазана с олио, и се пекат за 30 минути при 180 градуса, докато станат златисти и хрупкави. Сервират се топли със свежи зеленчуци според сезона, а по желание се поливат с млечен сос, направен от кисело мляко, чесън и копър.
Рецептата е създадена с любезното съдействие на Супермаркети CBA и с продукти, закупени от този магазин.
Време за приготвяне:

45 минути

0 коментара:

Публикуване на коментар