сряда, 28 декември 2016 г.

Пилешка супа

Каквото и да е времето навън, вкусната пилешка супа непрекъснато е навреме и на място, в болни и здрави дни, за обяд и вечеря, а защо не и за закуска.


Необходими продукти за 8 порции


  • за бульона:
  • 1пилешки фенер
  • 2пилешки бутчета
  • 1 резенцелина, нарязана на кубчета
  • 1морков, нарязан на кубчета
  • 1праз, нарязан на кръгчета
  • 1 главалук, ситно нарязана
  • 2 клончетачубрица
  • 1дафинов лист
  • 1 листпресен девесил
  • 5-6 зърначерен пипер
  • за супата:
  • 1 шепафиде
  • 1 ч. л.натрошена чубрица
  • 1яйце
  • 1 с. л.брашно
  • 250 млкисело мляко
  •  сол на вкус

Начин на приготвяне

  • Всички съставки за бульона се сваряват в 3 л студена вода за 80 мин. Месото се обезкостява и се връща в бульона при зеленчуците. Щом отново заври, се добавя фидето. Сварява се за 5-6 мин. Прибавя се чубрицата.
  • Яйцето се разбърква с брашното и млякото. Слага се да заври при непрекъснато разбъркване. Щом се сгъсти, се сипва черпак от бульона. Разбърква се и се добавя към останалата вряща супа. След 2-3 мин. на тих огън супата се отстранява от огъня.
Източник:http://www.menumag.bg/

0 коментара:

Публикуване на коментар