Хрупкави житни бургери

 продукти
1 ч.ч. - грухана пшеница3 ч.ч. - вода
1 ч.л. - сол
2 стр. - мащерка
3 ск. - чесън стар
1/2 гл. - лук червен
2 бр. - червени чушки
1 бр. - яйца
30 гр. - пармезан
1/4 ч.л. - червен пипер лют
4 щипка - черен пипер млян
70 мл - олио





Начин на приготвяне


1 - В тенджера със студена вода (3 ч.ч.) сложете пшеницата, солта, мащерката, пресования чесън и ситно нарязания лук. Оставете да заври, после намалете температурата, покрийте и гответе 45 минути.


2 - Отцедете пшеницата и оставете 10 минути в цедката.

3 - После прехвърлете в купа. Добавете ситно нарязана чушка, черен пипер и настърган пармезан. Добавете яйцето и лютия пипер и разбъркайте много добре.

4 - Оставете сместа да се охлади до стайна температура, после покрийте с фолио и приберете във фризера за поне 30 минути.

5 - После пържете в загрято олио, като загребвате от сместа с помощта на лъжица за сладолед или обикновена лъжица. Когато прехвърлите сместа в тигана, леко я притиснете с шпатула, за да станат по-тънки (но не много тънки).

6 - Когато се запържат много добре от долната страна (около 5) минути, обърнете с шпатула и изпържете и от другата страна.

Популярни публикации от този блог

Печен чийзкейк с маскарпоне и боровинки

Кекс с мармалад и шоколадова глазура

Салата от леща със сушени домати