Шоколад с малини и коняк




Срещата между три богати и благородни съставки, каквито са по своя аромат и вкус шоколадът, малините и конякът, в този десерт на пловдивския шеф-готвач Николай Боруков би дала аристократичен тон и мигове на истинска наслада във финала на една изискана вечеря.


Състав - Необходими продукти за 4 порции


Десерти
Десерти
Сладкиши
400 г - шоколадов кувертюр
200 г - пресни малини
200 мл - сметана
30 мл - коняк






Начин на приготвяне:


1. Кувертюрът се разтопява на водна баня, добавят се сметаната и конякът и се разбърква, докато се стопи и се превърне в хомогенна смес.

2. Охлажда се и се сипва в подходящи форми, добавят се малините, слага се в хладилника, за да се стегне, и се поднася.

●. За варианта на снимката е използвана сладкарска форма за бонбони, в която се налива разтопен и темпериран бял шоколад.



Популярни публикации от този блог

Печен чийзкейк с маскарпоне и боровинки

Кекс с мармалад и шоколадова глазура

Салата от леща със сушени домати