неделя, 7 януари 2018 г.

Райски сладкиш






Продукти

400 гр.маслено тесто за пай
4 бр.дюли
1/2 к.ч.коняк
150 млсметана течна
150 гр.захар
1 бр.яйца
 




Начин на приготвяне
  • 1 Дюлите се обелват, нарязват на четвъртинки, заливат се с коняк, подсладен предварително с половината захар и се оставят за 12 часа да престоят.
  • 2 Разделя се тестото на две части, разточва се на кори. Слага се едната в намаслена тава. Отгоре се разпределят дюлите и се покриват с втората кора.
  • 3 Краищата се притискат, за да залепнат добре. Сладкишът се намазва с разбито яйце.
  • 4 В средата се слага "коминче" от алуминиево фолио. Така парата ще се изпарява навън.
  • 5 Сладкишът се пече в умерена фурна.
  • 6 Сметаната се разбива с останалата захар и се изсипва в средата на сладкиша. Сервира се студен.

0 коментара:

Публикуване на коментар