петък, 30 март 2018 г.

Гьозлеме (гюзлеми)

Гьозлеме (гюзлеми)- това е рецепта за много вкусна закуска от съседна Турция.

 

Продукти:

 

1 кг. брашно

20 гр. мая

450 мл. вода

1 ч.л. захар

1 с.л. олио

1 с.л. оцет

1 .л. сол

масло и сирене

 

Начин на приготвяне:

 

Пресейте брашното и го поставете в купа.

 

Направете кладенче и в него сипете захарта, солта, оцета, олиото и водата /топла/.

 

Прибавете маята и месете до получаване на лепкава топка, която се изважда върху набрашнена повърхност и се омесва до получаването на меко тесто.

 

Оставете го да втаса.

 

Разделете го на 10 топки. Всяка се разточва на тънка кора.

 

Намажете корите с олио, поръсете всяка със сирене и завийте четирите страни, за да се получи квадрат.

 

Намажете с масло и печете на сач и от двете страни.

0 коментара:

Публикуване на коментар